Spelregels

Algemene voorwaarden

 1. Inschrijvingen worden geaccepteerd tot zondag 02-07-2017 12:00. Dan sluit de inschrijftermijn. Let hierbij op dat je niet op het allerlaatste moment invoert. Om 12.00 uur exact sluit het systeem en worden er op geen enkele wijze lijsten meer toegevoegd.
 2. De inleg bedraagt 5 EUR, te betalen aan de organisatie.

LET OP: WIJZIGINGEN IN PAPIEREN LIJSTEN WORDEN NIET MEER AANGENOMEN INDIEN JE JE LIJST DEFINITIEF HEBT INGELEVERD, ZORG ER DUS VOOR DAT JE RESERVERENNERS HEBT IN HET GEVAL EEN RENNER IN DE EERSTE ETAPPE UITVALT. OP DEZE REGEL WORDT OP GEEN ENKELE WIJZE EEN UITZONDERING GEMAAKT.

ONLINE LIJSTEN KUNNEN WORDEN AANGEPAST TOT ZONDAG 2 JULI OM 12.00 DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN JE EIGEN INLOGCODES DIE JE KRIJGT ZODRA JE VOOR HET EERST EEN ACCOUNT AANMAAKT.

Let op, indien u voor het eerst dit jaar de site van TourdeMeern bezoekt en u wilt aan het spel deelnemen dan moet u zich eerst registreren als nieuwe gebruiker. U krijgt dan een gebruiksnaam en wachtwoord waarmee u toegang krijgt tot het spel en wat u gedurende het hele spel kan gebruiken om standen en teams te bekijken. Met deze codes kunt u tevens uw eigen teams tot zondag 2 juli 12.00 uur aanpassen indien gewenst.

De online betaling wordt aan Ace2 Consulting bv gedaan. Dit is dus de naam die je bij het afschrift zal zien. Dit is de voorloper van Tour de Meern BV, dit uitsluitend vanwege de betaalmogelijkheid online

Het prijzengeld zoals vermeldt in dit reglement is gegarandeerd. Indien door inbreng van sponsors en/of meer deelnemers dan begroot en/of andere inbreng meer geld beschikbaar komt zal dit in de 1e week van de Tour de France 2017 opgenomen worden in dit reglement. Dit geldt tevens indien er zich nog een of meerdere grote sponsors zich aandienen voor het dagprijzenklassement.

Account aanmaken

Maak om mee te doen aan Tour de Meern een account aan. Dit doen je door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven.

Hierna kan je een ploeg aanmaken om mee te doen aan de Tour de Meern. Vergeet niet je ploeg af te rekenen.

Klassementen

Peter Brand Algemeen Klassement

1e € 450,-
2e € 250,-
3e € 200,-
4e € 175,-
5e € 150,-
6e € 125,-
7e € 100,-
8e € 75,-
9e € 50,-
10e € 25,-

Ron Gerssen Adviesgroep Sprintklassement

1e € 150,-
2e € 100,-
3e € 75,-
4e € 50,-
5e € 25,-

Haverman Koteris & Partners Bergklassement

1e € 150,-
2e € 100,-
3e € 75,-
4e € 50,-
5e € 25,-

Gele trui Klassement

1e € 100,-
2e € 50,-
3e € 25,-

Avonturiersklassement

1e € 100
2e € 50,-
3e € 25,-

Tijdritklassement

1e € 50,-

Nulklassement

1e € 100,-

Dagprijsklassement

1e prijs voor het hoogste puntenaantal in enige etappe € 20,-, indien meerdere deelnemers hetzelfde puntenaantal hebben wordt de winnaar bepaald door de plek in het algemeen klassement, diegene die de hoogste plaats inneemt na die betreffende etappe is dan de winnaar van de dagprijs. Indien ook dit gelijk is zal de prijs gedeeld worden.

Spelregels van de TOUR DE MEERN 2017

 • U levert één of meerdere lijsten in met de door u geselecteerde renners. Dit betreffen 20 renners plus 5 reserves. Met de 20 geselecteerde renners kunt u in de verschillende klassementen punten behalen. De reserves worden alleen ingezet indien één of meerdere van de 20 geselecteerde renners niet van start gaat in de tweede etappe. Gebruik bij deelname het deelnameformulier of een kopie daarvan. U dient op het deelnameformulier naast uw eigen gegevens de naam van de renners in te vullen. U kunt ook inschrijven via onze website www.tourdemeern.nl.
 • Renners die tijdens de Tour de France (na de start van de tweede etappe) uitvallen en vermeld staan op het wedstrijdformulier zullen niet worden vervangen door reserve renners.
 • De eerste etappe op 1 juli telt niet mee in Tour De Meern 2017.
 • De TOUR DE MEERN kent 7 klassementen:
 1. Peter Brand Algemeen klassement: Hiervoor tellen alle etappes met uitzondering van 1e etappe.
 2. Ron Gerssen Adviesgroep Sprintklassement: Etappes nr. 2, 4, 6, 7, 10, 16 en 21
 3. Haverman Koteris & Partners Bergklassement: etappe nr. 5, 8, 9, 12, 13, 17 en 18
 4. Bakkerij Neplenbroek Avonturiersklassement: etappe nr. 3, 11, 14, 15 en 19
 5. Schildersbedrijf Bloemendaal en Kerkhoven Tijdritklassement: etappe nr. 20.
 6. EUJC Nulklassement: diegene die na de 21e etappe op nul punten staat in het algemeen klassement. Indien meerdere deelnemers op nul punten eindigen zal de prijs over deze personen verdeeld worden.
 7. (NIEUW) Het gele trui klassement: Zie voor een volledige beschrijving, de bijlage onderaan dit reglement.
 • Deelname kost € 5,00 per ingevulde lijst.
 • De officiële uitslag geldt als maatstaf, correcties binnen 12 uur worden meegenomen in het klassement. Hebben meer deelnemers hetzelfde aantal punten, dan geldt de plaats van de hoogst scorende renner op het formulier. Is dit nog hetzelfde, dan geldt de plaats van de op één na hoogst scorende renner. Is ook dit gelijk dan geldt de plaats van de op twee na hoogst scorende renner enz. Mocht dit nog geen uitsluitsel geven, dan wordt de winnaar door het lot bepaald.
 • Renners die in een later stadium op doping worden betrapt tellen wel mee in de uitslagen. Zoals al is beschreven is de officiële uitslag die ‘s avonds na de etappe wordt gegeven bindend. Indien deelnemers geen reserves hebben ingevuld of er zijn meer renners voor start van de 2e etappe uitgevallen worden deze niet vervangen.
 • Reclames over de uitslag dienen binnen 12 uur te worden gericht aan de organisatie.
 • In alle gevallen waarin het reglement niet voorziet beslist de organisatie.
 • Allen die op enige wijze te maken hebben met de organisatie van TOUR DE MEERN, zijn niet uitgesloten van deelname.
 • Mocht door welke omstandigheid dan ook de Tour de France afgebroken worden, dan gelden de klassementen tot dat moment voor het toekennen van de prijzen. Indien er 2 of meerdere deelnemers met een gelijk aantal punten eindigen wordt het beloofde prijzengeld voor de betreffende posities bij elkaar opgeteld en hoofdelijk verdeeld.

Spelopzet

Elke deelnemer selecteert een eigen wielerploeg. Deze ploeg bestaat uit 20 renners. Daarbij moeten ook 5 reserve renners worden geselecteerd. Wanneer een renner in jouw ploeg niet start, dan zal een reserverenner zijn plaats innemen en voor jouw ploeg gaan koersen. Let op, er wordt geen reserverenner ingezet bij afstappen van een renner tijdens de koers! In het echt gebeurt dat immers ook niet.

Punten

Elke renner kan punten voor jouw ploeg scoren als deze in koers is.

Op basis van de etappe-uitslag kan een renner als volgt punten verzamelen.

 • Renner eindigt op de 1e plaats : 20 punten
 • Renner eindigt op de 2e plaats : 15 punten
 • Renner eindigt op de 3e plaats : 12 punten
 • Renner eindigt op de 4e plaats : 10 punten
 • Renner eindigt op de 5e plaats : 8 punten
 • Renner eindigt op de 6e plaats : 6 punten
 • Renner eindigt op de 7e plaats : 4 punten
 • Renner eindigt op de 8e plaats : 3 punten
 • Renner eindigt op de 9e plaats : 2 punten
 • Renner eindigt op de 10e plaats : 1 punten

Daarnaast kan een bonus van 5 punten worden behaald op elke renner in jouw ploeg die op dezelfde positie in de dag-uitslag voorkomt.

De deelnemer kan met zijn ploeg ook prijzen behalen in het sprintklassement.

De volgende scores tellen mee voor het sprintklassement:

 • De reguliere punten behaald door de renners indien dag-uitslag aangemerkt is als sprint etappe
 • De bonuspunten behaald door de renners op dezelfde positie als in jouw ploeg indien dag-uitslag aangemerkt is als sprint etappe

De deelnemer kan met zijn ploeg ook prijzen behalen in het bergklassement.

De volgende scores tellen mee voor het bergklassement:

 • De reguliere punten behaald door de renners indien dag-uitslag aangemerkt is als berg etappe
 • De bonuspunten behaald door de renners op dezelfde positie als in jouw ploeg indien dag uitslag aangemerkt is als bergétappe

De deelnemer kan met zijn ploeg ook prijzen behalen in het avonturiersklassement.

De volgende scores tellen mee voor het avonturiersklassement:

 • De reguliere punten behaald door de renners indien dag-uitslag aangemerkt is als avonturiers etappe
 • De bonuspunten behaald door de renners op dezelfde positie als in jouw ploeg indien dag-uitslag aangemerkt is als avonturiersberg etappe

De deelnemer kan met zijn ploeg ook prijzen behalen in het tijdritklassement.

De volgende scores tellen mee voor het tijdritklassement:

 • De reguliere punten behaald door de renners indien dag uitslag aangemerkt is als tijdrit etappe
 • De bonuspunten behaald door de renners op dezelfde positie als in jouw ploeg indien dag-uitslag aangemerkt is als tijdrit etappe

Gele trui klassement Tour de Meern

“Voorspel de top 20 van de Tour en win het Gele Trui klassement”

Alle klassementen in de Tour de Meern draaien om punten verdienen per etappe. Dit vereist uiteraard goede inzichten in de diverse kwaliteiten van renners. Sprinters, klimmers, tijdrijders, avonturiers… elke renner zijn eigen kwaliteit. Met de te verdienen punten worden de diverse klassementen opgesteld en na 21 etappes hebben we winnaars in de diverse categorieën.

Wat echter nog ontbreekt, is een klassement waarbij de wielerkenners de einduitslag moeten voorspellen. Wie eindigen er in de top 20 van de te rijden Tour de France? Dit is uiteindelijk ook waar de echte Tour om draait. Etappezeges, diverse truien, maar uiteindelijk is de gele trui het meest belangrijke… de winnaar! Daar hadden we nog geen prijs voor, maar vanaf dit jaar is die er wel: het Gele Trui klassement.

De nummer 1 in het klassement, de gele trui drager (eindwinnaar van de Tour 2017), krijgt 1 punt, de nummer laatst 198 punten (bij 198 renners). En zo wordt op de laatste dag een klassement opgemaakt met de op jou lijst ingevulde renners. Uiteraard wint diegene met het laagste aantal punten. Op deze lijsten zullen alle twintig renners tellen, indien een van je renners uitvalt zal geen reserverenner ingevuld worden maar telt voor die renner het puntenaantal van de nummer laatst in de Tour de France 2017.

Heel veel succes en heel veel plezier bij het voorspellen van de Touruitslag!